Wednesday, 13 January 2010

Techno-Lazy

1. Masuk 2010 ni aku agak liat sikit nak post entry..mungkin sebab distracted by perkara-perkara boring yang aku kena buat jesteru ‘writer’s block’ pun terjadi.

2. Aku target nak habiskan Masters by 2010. Viva at the end of the year. So awal-awal haritu aku banyak habiskan masa mengarang thesis. Serabut jugaklah..Aku dah plot out schedule dan possibilities untuk habiskan within this year tu ada..agreed by both supervisors pun..ni aku dah start blogging ni maksudnya aku dah put thesis aku on hold lah ni..aiyoo..Come on semangaaaaaaat!

3. Hari tu kami beli Sound of Music dan kami sekeluarga menonton bersama-sama (of course halfway through Umayr merengek nak susu dan tidur). Peliknya tak tau kenapa aku macam tak pernah tengok part lepas maria jadi von trapp, the Nazi part and onwards..Anyway sejak daripada hari tu, terngiang-ngiang “ The hills are aliiiiiiiiive..with the sound of musiiiic..”, menyayi tune ‘My favourite Things’ and ‘Edelweiss’. Memang bestlah…Dan aku baru tau yang cerita ni based on a true story..told by the real Maria Von Trapp! Pergilah google kalau kau pun baru tahu..


4. Movies and drama– kitaorang baru khatam Takuya Kimura’s HERO, Grey’s Anatomy season 5 (download episode 1&2 season 6..mengecewakan.. – aku pun tak tau kenapa tersangkut pulak dengan GA ni..) Crows Zero 1 and 2 (DVD crows zero 1 mengecewakan because subtitle macam haram jadah..tapi 2 memang cool!!), Couples Retreat (zzzz), Valkyrie (zz). Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds tak tengok lagi sebab Izza tak suka cerita perang..nantilah..


5. Umayr, Umayr, Umayr..he’s getting cuter by the minutes!..Seriously, aku sungguh –sungguh –sungguh…ahh i have run out of words to express betapa bestnya ada anak ni! Lagi-lagi pulak sekarang dia dah mula pandai nak gelak bila di agah, lepas tu sembang beriya-iya dalam bahasa German dia, kadang-kadang gelak high pitch macam dalam iklan pampers tu...…aaaaaah~ lambat pulak pukul 5 ni..Tapi aku notice sejak dua menjak ni golongan bapa muda sekarang ni bukan macam golongan bapa dulu la..kalau bapak-bapak dulu mana ada nak dukung-dukung anak kat shopping complex..semua hal ehwal anak dilepaskan ke sang isteri..sekarang ni..nampak macam sang bapa yang over..semoga aku tak manjakan Umayr sampai cikgu nak rotan pun tak boleh sudaaaah…

6. Call me kolot or whatever..aku tak kisah..nak cakap aku tak banyak pengetahun pasal religion pun no hal sebab memang betul pun..nak kata aku closed minded pun, go ahead! Memandangkan iman aku sungguh fragile, in the Allah issue, aku berharap sangat hanya agama Islam yang boleh menggunakan nama tu. Biarlah ustaz yang baru balik dari Mesir or Ustaz ex-ketua ABIM pun kata boleh tapi benda macam ni, in the long run pasti akan berlaku confusion..sekarang pun ada yang confused..ni nak tambah lagi benda macam ni..Nanti esok kita kena ajar anak kita,“Nak..Tuhan kita Allah yang ni tau.. bukan Allah yang tu…”

7. Dalam isu bakar gereja pulak, BODOH BODOH BODOH! Siapa yang bakar tu memang layak kena giling dengan steam-roll..Seriously stupid!!!! Actually this act is beyond stupidity! Tak tau nak classify level mana kebodohan si bodoh ni!! bengap..


8. On a lighter issue, do you know about KTMB’s double-track project? According to the guy at KTMB’s booth in SP, the Ipoh-Padang Besar track will be completed by 2013..kalau sekarang SP-KL 8 hours, masa tu high speed train, SP-KL 3 hours je laa!!! Tak payah drive..naik train je bila balik kampung!!Yahoo!!


9. This Saturday I’m hosting a ‘Pot-Luck’ Barbeque party for ma ‘homies’ (jiran tetangga je). At first the idea was to invite only 4 -5 families within my house punya radius, but up to last night, rasa-rasanya macam the whole kejiranan (yang ada berpuluh-puluh family) akan datang!? Dia terjadi bila kes “ay! kalau aku jemput dia ni ok tak?” or “mamat ni kau dah ajak belum? Mamat belakang tu ajak dah?” I don’t have the heart to say “ eh tak boleh!! Aku buat kecik-kecik je..”..Actually aku pun tak kisah..The more the merrier! Cost tu boleh cari, yang aku risau, SPACE..tak taulah, I’m crossing my fingers.. harap-harap semua berjalan lancar..mana nak cari ayam dekat 10 ekor ni.? Hmmm..

8 comments:

amadzlan said...

TSOM. weeee, aku suka gila filem tu. part aku paling suka masa Capt Von Trapp nyanyi Edelweiss. haihh, baru nampak soft side, kalau tak asyik nak tiup wisel je :P

sharel said...

hahah wisel!! cerita tu memang classic laaa...a must-have dvd! aku tergelak part von trap, baron dengan member dia drive balik nampak anak-anak dia bergayut kat pokok!hehe julie andrews memang sesuai...

amadzlan said...

and then bila dia tau maria buat baju anak-anak dia pakai langsir rumah. hilarious! julie andrews gila innocent dalam cerita tu :P

sharel said...

hahah..cerita itu telah menukar persepsi aku terhadap langsir...langsir telah di angkat martabatnya..

Marliza Radzi said...

HERO! the one yang jadi Takuya Kimura jadi Public Prosecutor tu kan? cool sangat.

GA season 6 best lah. I dah tengok sampai episod 8. but then again, I'm a fan, mungkin bias.

and yes, Umayr is so so cute!

sharel said...

yup Hero best! tapi sikit sangat episode dia..

Uik dah 8th season!? jauhnya tertinggal bas...

Haaaa tq tq!!

izza syahida said...

bukan 8th season sayang, season 6 episode 8..

best ek? kene carik nih!! tp dgr2 mcm izzie sakit balik ek?

so long~good night~ its time to say goodbyee~~koo kooooo~

sharel said...

koo koooo...koo koooo