Friday, 6 March 2009

Let's go RANDOM!



1. Aku sudah bermata empat! Tak suka sebenarnya, but pepatah melayu berkata, "better late then never.."before it gets worse, baik pakai je la..not much of the rabun, only silau and the sweet talkin boss of the optical shop.

2. Menyampah yang amat dengan our political scene. To the 'Singh is King',sometimes it is best to just shut up. To the ruling government, tolong jangan jadi macam budak-budak sekolah. Dengarlah suara dan rintihan rakyat-rakyat mu ini. To the oppositions, mana yang salah tu, admit jelah. Serve the rakyat first, baru cari kesalahan government.

3. Budak sekolah sekarang ni ganas-ganas ke? Aku dulu pun pernah kena belasah dengan senior jugak. Tapi dulu takde camera phone dan takde youtube..so boys, kalau nak belasah tu, beringatlah sikit. Tapi setiap action tu mesti ada sebabnya. So janganlah buat hal, hormatilah senior dan cubalah jadi lalang. Pandai-pandailah berlakon walaupun kau tak suka sangat kat senior tu. In the office, work place pun macam tu jugak. Siapa yang lalang, siapa yang talam incorporated..selalunya dialah yang akan berjaya..dialah yang naik gaji dan dialah yang cepat naik jadi boss. Orang jujur dan rajin ni memang lambat naik..trust me...i know..buat sakit hati je.

4. to artist-artist Malaysia, khususnya yang melayu ni, tolonglah beringat. ni kat Malaysia. Malaysians especially yang melayu ni amat sensitive. Kamu nak buat apa pun, buatlaah..hukum hakam semua InsyaAllah semua tahu kan..just bare in mind yang la ni semua phone dah ada camera. Pandai buat, pandai simpan.

5. Also pasal camera phone or camera or video camera. Kalau nak kinky sangat pun, banyak cara lain lagi kot selain daripada bervideokan korang tengah berasmara dana..kalau partner loe nak tangkap video, pakailah baju balik dan walk-off. FYI, all deleted files are retrievable. Once recorded, that's it! Fikir-fikirlah dulu ye..

6. Perasan tak? la ni sungguh banyak kes bunuh di Malaysia. Rompak, bunuh. Rogol, bunuh. Anak haram, bunuh. Pistol macam ada di mana-mana je. My opinion, aku rasa hukum hudud macam kat Acheh tu patut applylah kat sini. Hukuman sebat di khalyak ramai. Sungguh menginsafkan..

7. Uhm is 10 weeks old. Next week rasanya nak ambik gambar dia lagi la..rasanya dah ada tangan kot..Izza, instead of bloating, she've lost few kgs..which is worrying me. Mood swings? so far ok..no problem. Only her muntah routine tu sungguh kasihan. every morning, every day..oooh sabar ye yang..

8. House is ready! the Grills and tints sudah siap! electric belum masuk, lampu and kipas belum pasang..target maybe around April kot nak pindah for good! ooh can't wait!\to those yang nak beli rumah, please reserve at least 15K-20K untuk cost 'masuk rumah'. Jangan jadi macam aku. Unless you guys have that kind of money in the bank, to those yang takde, lagi untung kalau buat loan rumah+the cost'masuk rumah'. Grills, electricals, lampu, tandas, kipas, plaster ceiling la, cornice la, sewa lorry lagi, langsir..etc etc..sakit woo

9. Going fishing this Sunday! R&D trip to Pulau Songsong..excited ka? boleh laa..dah lama tak beriadah dengan kawan-kawan macam ni..

10. My batch is having a reunion dinner this May...Sungguh risau kalau tak dapat sambutan...i've tried everything, from buat event, dinner, website, email members..everything!! since early last year! just to let everyone aware about the dinner..and now it is up to them. Aku tak boleh buat apa dah. Crossing my fingers, doakanlah kejayaan event of the year ini!

9 comments:

Jay Ismail said...

10 year ey...


damn...

weh..aku nak pindah studio baru..zero one sdn bhd...aku ngan aiemax...

balik kl mai mai la sini....

serta pelajaran anda belom khatam lagi ni...

sharel said...

tula...10 tahun dah...

zero one? cool! kat mana dude? aduuuh gua memang nak sgt balik kl ni...tula asyik skip class je...nanti-nanti..insyAllaah..

Jay Ismail said...

blakang studio lama..ehehehe..

ckay said...

balik2 jalal.. pastu kau.. pastu jalal balik.. pastu aku plak nyampuk.. huhuhu. amacam trip? Hang dpt ikan ka dpt gambar? hehe.

congratz to jay & good luck on ur new studio,.. maybe wanna pay a visit for some studio shoot of me and my fiance..

sharel said...

Jay - laaa blakang studio lama je ke??? ceeh takpa! soon sooon!!

Ckay - ikan? hehe nanti gua post...sibuk lah semenjak dua menjak ni..

Tootee said...

Pakcik Sharel,

just want to share with u...i menang meet & greet artist KORN sabtu ni 21st Mac 2009 kat Sunburst..ati ketaq.

sharel said...

terima kasih kerana telah membuat aku sungguh jealous....damn!!

dba said...

pakai spek dah!

sharel said...

tua dah dhiya...mengadap pc lama sangat ni..