Monday, 7 March 2011

8 Random


  1. The first phase of my ‘non-smoking day’ was a success! Next phase should be easier because last week Izza spent a few zeros on E-Cigarette. Surprisingly this ‘thing’ works! Fully recommended..please include determination ya.
  2. KRU’s Hikayat Merong Mahawangsa macam lazat. Cinema? Not sure yet.
  3. Hantu, hantu, hantu. Bila satu movie hantu untung, semua orang buat cerita hantu. Ni kalau merong mahawangsa berjaya, sibuklah semua penulis movie pergi library kaji sejarah pulak buat another ‘epic’ movie of the year, pecah panggung, 28 juta! Cubalah berani buat kelainan sikit..
  4. Kim Kardashian is mile hotter without those heavy make up. Au naturel Kim,..au naturel..
  5. Kepada sesiapa yang tidak tahu, (ehem) saya telah dilantik sebagai Bendahari (penaja) persatuan penduduk di sini dan Alhamdulillah kami telah berjaya mengumandangkan azan dan menyediakan tempat penduduk setempat untuk bersolat. So kepada sesiapa yang nak invest untuk akhirat, “call me!”
  6. Aku ada cita-cita baru. Umur single digit dulu, sebab masa mandi aku suka mix shampoo & shaving cream, cita-cita: “Scientist”. Setelah dunia aku luas sedikit, tangan aku macam mudah je menconteng-conteng, cita-cita: “designer”. Sedang mengharungi dunia manis & pahit ‘designer’, ada seorang jiran yang cukup ringan memberikan gumpalan duit dari poket dia untuk keperluan surau. Cita-cita: nak mempunyai gumpalan-gumpalan duit itu…..dan ringan menderma seperti dia.
  7. Parents will never win against Grandparents. Why? Because parents are the disciplinarians and Grandparents are the ‘spoilers’.
  8. Jumaat ni, kesemua isi hati aku akan menetap di KL lebih dari sebulan. Damn..bos, semoga terbukalah hati kau untuk approve cuti aku … Dan jiwa ku kan kosong untuk hari-hari berikutnya..Terus teringat lagu Dewa.

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

2 comments:

Jay Ismail said...

nak determination best.?

imagine this...

selagi ko smoke...ure not gettin another baby...ure stuck with 2 boys for the rest of ur life..hahahah


balik2 sini roger 2 aa..ko x sampai gi port lepak baru aku kan.?hehehe

sharel said...

hehe ok ok i get it..
tulah..i'll see how this trip goes..kalau ada kelapangan, aku mesti drop by!

p/s: bos masih buat senyap pasal application cuti aku..cait!