Monday, 31 March 2008

Welcome back Muzzy!



Dua Puluh Tahun. 20 tahun watak -watak di atas menghantui diri, memenatkan otak cuba mengingatinya dan meletihkan jari cuba melukisnya. Akhirnya pencarian 20 tahun berakhir di Tesco Extra, Cheras minggu lepas apabila terlihat watak yang telah lama di cari, menari-nari di dalam peti televisyen. Itulah dia, Muzzy. Muzzy dan rakan-rakannya merupakan di antara "tenaga pengajar" yang terawal dalam hidup ku. Mengenali mereka pada umur 6 tahun di Tadika Sempurna. Tak jemu mereka bercerita, menari dan mengajar ku pada masa itu. Setiap kali aku pulang ke rumah, muka wajah Corvax yang akan ku lukis. Hmm..indahnya zaman kanak-kanak dahulu..

Welcome back Muzzy! It is great to have you and your friends back!

resources:
http://www.dmpbbc.com/en/demo/language_select.html
http://www.early-advantage.com/Default.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Muzzy





Last Saturday was VI's 105th Sports Day. Another trip to memory lane. ex-Treacher House Captain kenalah balik tengok!! Treaceher is not doing well for the past few years.. last year they came in LAST!! but this year ok!..as per last Saturday (postponed sebab hujan) they were in 2nd place..behind Thamboosamy (Thamboo first ni!!?? gila laa..) All the best kiddos! Anyway nah ni Treacher punya report from the Victorian volume 43 untuk membakar semangat anda! hehe




Congratulations to my Industrial Design buddy/ Stylist for Perodua, Mohd Falmi Osman aka Aboi yang telah selamat memperisterikan his long sweetheart, Yana. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Dan ingin memesan lagi sekali, jangan "gigit" kuat sangat. Hahaha.. Congrats Beb!

2 comments:

AM said...

oh my!!!! you found it! it's Muzzy! it's Muzzy! I have lost count berapa banyak kali lukis gambar-gambar karakter itu. oh my. kagumnya kerana anda menemuinya.

sharel said...

tu la!..meremang tengkuk bila ternampak video tu! agaknya betullah ada orang cakap ni..kalau kita asyik fikir nak satu bende tu, insyaAllah akan dapat jugak..(dan lagi cepat kalau tambah a tea spoon of 'berusaha bersungguh-sungguh')