Saturday, 5 February 2011

Ada apa dengan basin?



Aku masih tak dapat nak bayangkan Umayr akan jadi 'abang'. Lebih tepat, aku masih tak dapat nak bayangkan bagaimana hati ku yang penuh dengan Umayr terpaksa dibelahkan. Kadang-kadang terutama sekali apabila aku mengamati Umayr tengah tidur, terbit rasa kesian. Kasihan kenapa? Tak tahulah. Semasa mengumumkan Izza mengandung lagi dahulu, ramai yang cakap, terutama sekali para nenek dan makcik, "kesian Umayr..".

Yang membuatkan aku lagi terasa, Umayr sekarang tersangatlah manja..aduh..kenapa aku rasa bersalah ni?

Perlukah?

8 comments:

Jay Ismail said...

jangan risau mick..sebab tu tuhan kasi kasih sayang melimpah ruah dalam dada...hang pon 2 beradik kan.? im sure ure gonna be a great dad...

unlike me..aku ikut nasihat pakcik hang..

ada satu drama tu dia bilang kat bini ia....

"dlm hati abang banyak sgt kasih sayang sampai melimpah ruah..abang menikah 4 je..bukan abang buat mende bukan-bukan"

hehehehehehehehe

sharel said...

hahaha macam haram! Romeo je boleh keluar explanation macam tu...hehe

gmah said...

ish xbaik rasa lagu tu. xelok org kata. makcik2 nenek mmg la suka kata cm2. diorg dulu lg anak ramai deret2 jugak. u can do it lah.. umayr sure gonna be a good helper too, ajar la dia sambil2 amikkan barang adik buang kan pampers ke..

sharel said...

tulah..jenuh aku train dia suruh masak..tak lulus-lulus lagi..sikit masa lagi, boleh la masuk junior master chef!! HAHA

twayblade said...

part of the reason why i am not ready yet for baby #2. org kiri kanan dok berdentum2 suh pregnant lagi sorg, aku malas nak ckp byk. mentally not prepared.

sharel said...

tulah..tapi sekarang ni kalau boleh nak minta deliver cepat! kesian Izza tak boleh tidur...cramp sini sana..tapi bila baby dah "well done" la..heh

izza syahida said...

Aww..cute! Umayr, mumy misses u!! Ni nak balik cepat2 ni!

Kadang2 rasa bsalah juga tp if tgk balik, umayr sgt hepi bila ada baby2 lain masa main instead of main sorg2..so, bila ada adik hopefully he'll b happier ada geng!

sharel said...

fingers crossed!!