Tuesday, 17 August 2010

Our boy is 11!! Umayr is 11!!



Aku rasa macam semalam aku pergi terawih dalam keadaan risau. Risau Izza yang tengah sarat, keseorangan di rumah. 27 Ramadhan, Umayr selamat dilahirkan..

Sekarang dah Ramadhan balik..how time flies..11 bulan dah anak aku..Due to his active "workouts", i think his weight now should dropped to around 8-9 kg. Height not sure,Insyaallah i'll come out with something to mark his height on his 1st birthday next month. It is more fun to play with him now as he is able to respond to our antics, teaching him new motor skills is challenging, truly a joy to see him picking up new skills everyday.. dia dah mula malas nak pakai walker, berdiri dan memanjat, masih malas bertateh, bercakap bahasa campuran Russia dan German dan sedikit bahasa binatang.(hehe), thanks to Mak Cik Bada and Tok Abah (penjaga) dia dah kenal "Bird"..rumah tu ada bela burung..paling best dia kenal dan tahu nak show affection towards daddy and mommy dia..ooh..*melting...

Disebalik tu, at times tergugat juga kesabaran kami. He screams and cries for everything! mostly for Susu, tidur, nak jalan-jalan, pakai baju, and car steering. Sometimes mati akal tak tahu apa yang dia nak! Tangan dan kaki dah active menggapai dan mencapai. At this time, rumah memang kena baby-proofing. Meja, kerusi and drawers sudah bertukar jadi lethal weapon! Risau dan penat..IQ Umayr daripada lebih hebat dari Einstein jadi kurang sedikit sebab asyik terhantuk je..

Lumrah lah tu...Umayr, Mommy and Daddy loves you so very much! Happy 11 months old!!

p/s: try not to kick your adik ok..kesian adik and mommy..

Update 17/08/2010:
1. Umayr sebut "Mommy" for the first time..clear and crisp!
2. Umayr pecahkan his first kaca..hmmmmm

2 comments:

izza syahida said...

happy 11mths sayang!!

Ihm dlm perut dah kene buli ngan abg umayr.. ;p

sharel said...

Umayr jangan buli Ihm taau...