Friday, 2 October 2009

So, macam mana rasanya jadi bapak orang?

So, macam mana rasanya jadi bapak orang?

Surprisingly I received this kind of question a lot. “so beb, macam mana? Jadi bapak orang dah ni…” I would answer, “best!”, “tak dapat tidur malam”, “dah expert buat susu..”, “dah kena kencing”.. From their looks, I know they were craving for a more emotional and juicy answers from me. Being an inexpressive person, it is hard for me to please everyone with my simple, straight-forward answers.

If you want to know how I feel? Interpret this:

1. Pagi-pagi malas nak pergi office. Prefer duduk di rumah tengok Umayr tidur.

2. Di office asyik teringat rumah. Constantly tengok jam dan mengeluh kenapa jam tu masih tak 5.15 lagi..


3. Sekarang balik awal and on the dot.


4. Sampai rumah dalam keadaan ceria, melihat wife dan Umayr di rumah.


5. Kena keluar rumah untuk hisap rokok


6. Kebelakangan ni tidur pukul 9:30 malam, bangun 3-4 kali in the wee hours buat susu.


7. Lebih berhati-hati dalam perbelanjaan – Susu RM36+ untuk 650g , pampers RM25-30+ tahan dalam seminggu lebih!


8. Pemanduan kereta pun lebih cermat apabila Izza and Umayr ada di dalam kereta.


9. Setakat ni, masih tidak kisah mengenai poops yang perlu dicuci.


10. Currently on ‘Umayr 365 Project’- Umayr’s first 365 days will be captured and celebrated in a photobook. Semoga berjayalah project ini..



-sekejap je dah 2 weeks of Umayr..

6 comments:

twayblade said...

poop newborn wangi lagi. bau susu je. tunggu nanti dia dah stat solid food, and u have to wash his butt and cuci cloth diaper dia, baru ko paham makna sebenar 'busuk' tu.

kalo nak save on diapers, use cloth diaper instead. expensive for a start, tapi long term period sgt menjimatkan poket para ibu bapa. i buy 1 jumbo size of drypers (RM 30+) once a month only. pakai siang je kat umah pengasuh/travel. kat umah sendiri or weekends, cloth diaper it is.

sharel said...

oh no!! actually semalam pun macam dah "ewwww!" but yes.. still bau susu..

come on!perlu kuatkan semangaaaaaaaat!

cloth diaper meaning have to manually wash?? aiyoo.although save on diapers, but will add cost to 'hiring a bibik' (to wash the cloth diaper)..hahahah

any other cost saving tips?

izza syahida said...

lg best klu poops dia tiba2 bjaya kluar dari diapers..heaven...hihi =D

sharel said...

PEEEEEERGH.....terbaek tu yang...

Anonymous said...

The information here is great. I will invite my friends here.

Thanks

sharel said...

my pleasure..