Wednesday, 7 October 2009

How's life? Okaaaaaaaaay!

Few days ago, we've figured out what Umayr wants to be when he’s grown up..



Kamen Rider!! We caught him practising the “Henshin” (transform) after his susu..
Apa-apa jela Umayr...as long as the pay is good...hehe



My routine with Umayr nowadays:

- Balik kerja, masuk rumah, pergi dapur, cuci muka & tangan, hug kiss and dukung Umayr.

- Umayr nangis, dukung-dukung, sumbat susu, burp, sumbat susu, burp..(tak selalu dia burp pun..muntaaaah..lap..tukar baju)

- Bau kureng, sediakan pelapik, air panas suam, kapas, pampers, minyak panas Amway, and baju/seluar jika perlu tukar. Tahan nafas, cuci Umayr's bum bum and boboy, tukar diaper.

- Sumbat susu lagi, burp, susu, burp sampai habis 3 ounce, tidurkan atas katil.

- 2 jam kemudian, buat susu, sumbat susu, burp, susu, burp..tidur

- 2 jam kemudian, izza's turn..

- 2 jam kemudian, buat susu, sumbat susu, burp, susu, burp..tidur

- mandi sambil basuh botol susu, sterilize bottles, pastikan air dalam flask and suam cukup..

- kiss wife and Umayr..pergi kerja..


It's all gooooood!

6 comments:

Jay Ismail said...

kamen rider umayr...hahahaha...meh aku try propose kat bandai..wkakakakakakaka

sharel said...

haaa! lepas tu buat figurings, merchandising...kachiiiing!$$$ bagus betul cita-cita dia... ok beb, gua bagi 30%!!

amadzlan said...

cutenya gambar Umayr!

haih..mcm terseksa je aku tengok kau nak tukar diapers Umayr tu. haha.

tapi at least oklah Umayr nak minum susu dalam botol. Suriani hampeh, masa baby dulu menjerit-jerit dia tak mau.

sharel said...

haha..tu baru minum susu je beb..tak tau lah macam mana bila dia dah mula makan solid food..aduush..

Heheh Umayr ni ikut mak dia..tak sabar-sabar..bila lapar kita tak boleh lambat sesaat pun!! dia punya meraung...pergh macam orang kena seksa! panic at the disco dibuatnya..

amadzlan said...

muahaha, bau memang evil! and tengoklah nanti baby makan apa, kalau makan carrot mesti ada carrot sekali dalam poops dia. haha

Umayr exclusively on breast milk or dah campur minum susu formula?

sharel said...

scary..kalau bagi dia makan susu je sampai tak boleh ke?hehe

Umayr on both..kena alternate sebab dia tak puas dengan nenen je..seminit tiga lepas tu, menangis!..so kena sumbat botol juga...

eei tak sabar nak balik rumah ni..